Cite ceva despre mass-media – Ziauddin Sardar

Cite ceva despre mass-media - Ziauddin Sardar

  • Nimeni nu poate scăpa de influenţa mass-media. Zilnic ne uităm ore întregi la televizor, ascultăm radioul, citim ziare şi benzi desenate, mergem la cinema, ne uităm la filme sau navigam pe Internet. Aceste produse informaţionale au o influenţă enormă asupra noastră. 

    Câte ceva despre mass-media explorează relaţia complexă dintre mass-media, ideologie, cunoaştere şi putere. Ea oferă o călătorie fascinantă în istoria mass-media şi prezintă puncte de vedere coerente asupra industriei mijloacelor de comunicare, precum şi o teorie a mass-media şi metodelor sale de cercetare. Totodată sunt explicate \"reacţiile publicului\" şi felul în care acesta interpretează conţinutul reprezentării mass-media. În plus, învăţăm cum să analizăm un film, o reclamă şi cum să ne dăm seama în ce măsură televiziunea şi presa modelează opinia publică.

    Ziauddin Sardar susţine că a făcut mai multe bilete de autobuz decât îşi poate aminti. Dar experienţa, imaginaţia şi flerul său nu-i puteau asigura o slujbă sigura în mass-media. \"Poate că n-am fost băgat în seamă pentru că vorbesc cu accent indian şi am o dantură superbă\", spune el. El a lucrat pentru publicaţiile ştiinţifice Nature şi New Scientist, înainte de a se angaja la London Weekend Television ca reporter. În prezent publică revista lunară Futures, este coeditor la săptămânalul Third Text, şi scrie regulat la New Statesman. Sardar mai spune că ar vrea să le mulţumească lui Gail Boxwell, Atif Imtiaz, Jan Mair şi lui Merryl Wyn Davies pentru că l-au ajutat să aibă mereu o bucată de piine pe masă.

    Borin Van Loon, care a mai ilustrat şi Darwin şi teoria evolutionista, Genetica, Buddha, Sociologia şi Filozofia orientală, din seria Câte ceva despre, spune că este pictor suprarealist. \"Am o viaţa imaginară bogată\", zice el. Unul dintre colajele sale murale este expus la Science Museum. În prezent lucrează la primul său film de lung metraj, De la un corp neînsufleţit de lux la un cadavru în putrefacţie (Confesiunile picante ale unui fost bibliotecar III). Van Loon spune că ar vrea să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru că l-a ajutat să termine la timp această carte.


Autor: Ziauddin Sardar, Borin Van Loon
ISBN: 9738120314
Editura: Curtea Veche
Anul publicării: 2001
Pagini: 176Format: 13 x 20 cm
Categoria: Carte universitara