Cite ceva despre Jung – Maggie Hyde, Michael McGuinness

0
(0)

Cite ceva despre Jung - Maggie Hyde, Michael McGuinness

  • Colecţia Cîte ceva despre, traducerea în româneşte a faimoasei colecţii internaţionale Introducing, vrea să explice pe înţelesul tuturor marile preocupări ale omenirii şi să scoată din sfera tabu-ului personalităţi din istoria culturală a lumii. Considerate de elitişti subiecte inaccesibile publicului larg, adevărurile esenţiale ramân uneori necunoscute celor care au nevoie de înţelepciunea lor.

    Câte ceva despre încearcă să demonteze această prejudecată, propunând o serie de sinteze ilustrate despre viaţa şi opera unor oameni celebri (Carl Gustav Jung, Immanuel Kant, Albert Einstein, Friedrich Nietzsche şi altii) şi despre unele concepte fundamentale (psihologia, filosofia, haosul, mecanica cuantica şi altele). Lucrările din colecţia Cîte ceva despre realizează o prezentare succintă şi sugestivă a unor teme de interes general şi sunt publicate în formula benzilor desenate, inedită în România pentru cărţi cu o asemenea tematică.

    Carl Gustav Jung a fost cel mai enigmatic şi controversat psiholog al secolului XX. El s-a distantat de teoria freudiana a dominaţiei componentei sexuale în psihicul uman, fondând psihologia analitică prin înglobarea chestiunilor despre suflet şi religie.

    Cîte ceva despre Jung explică într-o manieră excepţională acest proces teoretic, descriindu-i originea în căderea sa aproape psihotică de la începutul maturităţii. Din voiajul în noapte pe mare au apărut ideile sale radicale despre incursiunile în inconştientul uman. Cartea demonstrează, pas cu pas, modalitatea în care Jung a utilizat psihologia religiei, alchimia şi astrologia, principiul I Ching şi alte idei neortodoxe ştiinţific în investigaţiile sale asupra viselor, fanteziilor şi tulburărilor psihice ale pacientilor săi.

    Ce a reuşit, de fapt, Jung să demonstreze? Nimic mai mult decât ceea ce astrologii au ştiut dintotdeauna: există o înţelegere reciprocă secretă între lumea materială şi starea psihică a astrologului. Această corespondenţă există pur şi simplu, ca orice altă incidenţă plăcută sau neplăcută şi mi se pare foarte îndoielnic că ar putea fi demonstrată mai mult de atât din punct de vedere ştiinţific.

    De la jumatatea vieţii, nu rămâne în viaţă decât cel care este dispus să moară în viaţă. Căci în ora tainică a jumătăţii vieţii, parabola se răstoarnă şi se naşte moartea. Cea de-a doua jumătate a vieţii nu înseamnă o pantă urcătoare, crescătoare, exuberantă, ci moartea, căci acesta este scopul ei. Negarea împlinirii vieţii este sinonimă cu refuzul de a-ţi accepta sfârşitul. Amândouă înseamnă că nu vrei să trăieşti. Să nu vrei să trăieşti este acelaşi lucru cu a nu dori să mori. Creşterea şi descreşterea formează acelaşi tip de curbă. 

    Autoarea textului, Maggie Hyde, este scriitoare, conferenţiar şi consultant astrolog. S-a născut în nord-estul Angliei în 1952. După ce şi-a luat diploma în literatură, a fost membră activă a programului Noua Filozofie pentru educarea adulţilor (Londra). Autoarea cărţii Jung şi astrologia (Aquarian, 1992), este în momentul de faţă director al companiei astrologilor din Londra.

    Graficianul, Michael McGuinness, este artist plastic, desenator şi a lucrat la Reader\’s Digest şi Sunday Times şi a luat un premiu de desen pentru Independent on Sunday. El este Membru Asociat al Societatii Regale de Pictură şi a avut numeroase expoziţii de uleiuri şi acuarele. Tot el a ilustrat şi bestseller-ul Cîte ceva despre Einstein.


Autor: Maggie Hyde, Michael McGuinness
ISBN: 9739944485
Editura: Curtea Veche
Anul publicării: 1999
Pagini: 176Format: 13 x 20 cm,
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.