Cite ceva despre haos – Ziauddin Sardar, Iwona Abrams

0
(0)

Cite ceva despre haos - Ziauddin Sardar, Iwona Abrams

  • Un fluture care dă din aripi în Brazilia poate provoca o tornada în Texas? Descoperirea fenomenelor aleatorii în sistemele fizice aparent previzibile a evoluat, transformându-se într-o nouă ştiinţă, care declară că Universul este mult mai imprevizibil decât ne-am închipuit noi vreodată. Câte ceva despre haos explică modul în care haosul îşi face simţită prezenţa în diferite evenimente, de la fluctuaţia populaţiilor de animale până la urcusurile şi căderile de la bursă. De asemenea, examinează rădăcinile haosului din matematica şi fizica modernă şi explorează relaţia dintre haos şi complexitate, noua teorie unificatoare care sugerează că toate sistemele complexe evoluează pornind de la câteva reguli simple. Aceasta este o introducere accesibilă într-o teorie uluitoare şi controversată care ar putea schimba dramatic modul în care vedem lumea şi locul nostru într-un Univers turbulent.

    Ziauddin Sardar a trăit întotdeauna la limita haosului. A început ca ziarist specializat pe ştiinţă, s-a convertit spontan în reporter de televiziune, futurist erudit al studiului islamului, critic cultural şi profesor invitat de politica ştiinţei. Acest comportament haotic l-a împins în mod natural către scris. Astfel, a scos peste douăzeci de volume ştiinţifice sau de popularizare. Este autorul studiilor clasice Viitorul civilizaţiei musulmane şi Orizonturi islamice. Cărţile sale mai recente includ Matematica, Mohamed, Studii Culturale şiPostmodernismul (coautor) din seria Câte ceva despre,Postmodernismul şi celelalte, Alţi barbari (coautor),Cyberorizonturi (coeditor) şi Distrugerea oraşului Kuala-Lumpen. Dependenţa sensibilă de condiţiile originare cerea o viaţă de familie: este căsătorit, are trei copii şi locuieşte la Londra.

    Iwona Abrams grafician şi tipograf. Absolventă a Academiei de Arte Frumoase din Cracovia, Polonia, şi a Colegiului Regal de Artă din Londra. Lucrările sale au fost expuse în Anglia şi peste hotare. Colaborari: Vintage, Waman\’s Press, Heinemann International, Cambridge University Press, The Sunday Times, GQ, The Economist, The Observer, Spero Communications.


Autor: Ziauddin Sardar, Iwona Abrams
ISBN: 9738120357
Editura: Curtea Veche
Anul publicării: 2002
Pagini: 176Format: 13 x 20 cm
Categoria: Carte universitara

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.