Cine a descoperit America? – Iosif Brodski

0
(0)

Cine a descoperit America? - Iosif Brodski

Cine a descoperit America? Shakespeare? Copernic? Sau poate Bonaparte? Asa se contrazic mai multi scolari spumosi si confuzi, aruncand in focul discutiei numele a treisprezece personaje celebre din istorie.

Semnata de laureatul Nobel Iosif Brodski, cartea este o poezie umoristica de tip quiz, in care cititorii sunt provocati sa-si aminteasca (sau sa afle, daca n-au stiut vreodata!) cine a descoperit America. Incurcaturile deliberate, care fac deliciul cititorilor, sunt dezlegate la final si asezate in ordinea corecta.

Galeria de portrete este ilustrata cu eleganta si umor artistic de Igor Oleinikov, unul dintre marii ilustratori rusi contemporani, laureat in 2018 al premiului Hans Christian Andersen pentru ilustratie.

Iosif Brodski (1940-1996) este unul dintre cei mai importanti poeti contemporani. In 1987 a fost distins cu Premiul Nobel pentru literatura, iar in 1991 i s-⁠a acordat titlul de poet laureat al SUA. Poezia „Cine a descoperit America” este un exercitiu ludic de tinerete si a aparut in 1966.


Autor: Iosif Brodski
ISBN: 9786068986210
Editura: Frontiera
Anul publicării: 2020
Pagini: 40
Categoria: Beletristica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.