CIA. Tentativele de asasinare ale lui Fidel Castro Ruz – Emil Strainu

0
(0)

CIA. Tentativele de asasinare ale lui Fidel Castro Ruz - Emil Strainu

O lucrare de exceptie, curajoasa despre un subiect ocolit cu grija, numeroasele tentative de asasinat ‒ 612 in 35 de ani ‒ ale lui Fidel Castro. Exista o legatura intre asasinarea lui John Kennedy si tentativele de asasinat ale lui Fidel Castro?! Care a fost rolul C. I. A. FBI si al Mafiei americane si al Mafiei cubaneze din SUA cat si a Sindicatului jocurilor de noroc din Cuba in toate aceste tentative de atentat?! Veti afla despre infruntarea deosebit de dura dintre Serviciile Secrete ale SUA si Serviciile de Securitate ale Republicii Cuba. Cine a fost sau este inca castigator in aceasta dura infruntare?!
Suntem in anul 2016 ‒ Fidel Castro Ruz la varsta sa de 90 de ani ‒ Este bine merci!!! Papa viziteaza Cuba si se intalneste cu Patriarhul Bisericii Ruse si la scurt timp e urmat de Presedintele SUA Barak Obama. Cu zeci de ani in urma Fidel Castro spusese ca urmatorul presedinte al SUA care va pune piciorul in Cuba va fi un presedinte de culoare, interesant nu?! O carte care se anunta fascinanta si deosebit de interesanta, un adevarat Bestseller!
Fragment din cartea "CIA. Tentativele de asasinare ale lui Fidel Castro Ruz" de Emil Strainu:
"Putem concluziona ca nu exista nici un motiv sa credem ca operatorii au fost influentati in mod nejustificat de continutul publicatiilor de informatii.
Articolul lui Drew Pearson din 7 martie 1967 se refera la un plan CIA raportat in 1963 ca sa-l asasineze pe Fidel Castro. Pearson are, de asemenea, informatii, inca nepublicate, in sensul ca a existat o inalnire la Departamentul de Stat, la care asasinarea lui Castro a fost discutata si ca o echipa chiar a aterizat in Cuba cu pastile pentru a fi intr-o tentativa de asasinat. Este, de fapt, baza pentru fiecare dintre aceste trei rapoarte.
A. Un ofiter CIA a transmis o arma pentru asasinat unui activ al Agentiei din Cuba, la o reuniune la Paris la 22 noiembrie 1963. Aceasta arma era un pix echipat ca o seringa hipodermica. Ofiterul CIA a propus ca activul cubanez sa incarce seringa cu Black Leaf 40 (un alcaloid foarte toxic folosit ca pesticid sau insecticid). Dovezile faptul ca intalnirea a fost in curs de desfasurare chiar in momentul in care presedintele Kennedy a fost impuscat.
B. A existat o intalnire a Grupului Special (marit) in sala de conferinte a Secretarului Rusk pe10 august 1962, la care secretarul McNamara abordat subiectul de lichidare a liderilor cubanezi.
Discutia a dus la un memorandum de actiune a Proiectului MONGOOSE pregatit de Edward Lansdale. La o alta intalnire a Grupului Special de pe data de 31 iulie 1964 a fost discutarea unui recent difuzat raport de informare a Serviciilor Clandestine pe un ccomplot al exilatilor cubanezi de asasinare a lui Castro. CIA a refuzat cererea exilatilor pentru fonduri si nu a avut nici o implicare in complot."


Autor: Emil Strainu
ISBN: 9786068863016
Editura: Prestige
Anul publicării: 2016
Pagini: 232
Categoria: Stiinte

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.