Chimie. Manual pentru clasa a IX-a – Luminita Ursea, Elena Goiceanu

Chimie. Manual pentru clasa a IX-a - Luminita Ursea, Elena Goiceanu

Manualul se adreseaza elevilor care urmeaza filiera teoretica si tehnologica, toate profilurile si specializarile cu doua ore pe saptamana. 
Temele Siliciul, Fosforul, Zincul, Azotul si termenii specifici: Raza atomica, Raza ionica, Energia de ionizare, Afinitatea pentru electron, Electronegativitatea, Legatura metalica sunt considerate propuneri pentru "Curriculum la decizia scolii" si sunt marcate cu asterisc. In cadrul celor sapte capitole ale manualului, cunostintele noi se impletesc armonios cu cele anterioare si sunt de cele mai multe ori legate de lumea inconjuratoare. O parte importanta este consacrata aplicatiilor practice, experimentelor de laborator si evaluarii cunostintelor ilustrate de numeroase fotografii si diagrame. Cuvintele-cheie sunt evidentiate la inceputul fiecarui nou capitol, iar in cadrul evaluarii sunt nominalizate deprinderile pe care elevul trebuie sa le aiba. 
Raspunsurile la activitatile independente si interpretarea observatiilor desprinse din experimente sunt explicate clar si in detaliu, pentru a intelege mai usor chimia si pentru a putea utiliza cunostintele in contexte noi. Prezentarea biografiilor unor chimisti ii ajuta pe elevi sa cunoasca cele mai importante contributii ale acestora la dezvoltarea chimiei.


Autor: Luminita Ursea, Elena Goiceanu
ISBN: 9789735030780
Editura: Humanitas
Anul publicării: 2013
Pagini: 128
Categoria: Manuale scolare