Chestiunea prejudiciala in procesul civil – Ioana Varga

0
(0)

Chestiunea prejudiciala in procesul civil - Ioana Varga

Chestiunea prejudiciala si, realizand o apreciere mai larga, mecanismul prejudicial reprezinta provocari doctrinale si jurisprudentiale actuale, mai ales prin prisma celor doua figuri emergente, intrebarea preliminara adresata Curtii de Justitie a Uniunii Europene si sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

Necesitatea acordarii unui studiu institutiei „chestiunilor prejudiciale” rezida in primul rand din frecventa cu care acestea isi dezvaluie importanta in cadrul procesului civil. Prejudicialitatea joaca un rol esential nu numai prin prisma asigurarii coerentei actului de justitie, dar si pentru finalitatea oferirii unei interpretari unitare dispozitiilor legale, scopuri atinse ca urmare a unei reale colaborari jurisdictionale. Tocmai pentru acest considerent lucrarea reprezinta un complex instrument de analiza teoretica si jurisprudentiala interdisciplinara, sfera de cuprindere trecand bariera dreptului procesual civil.

Monografia este prima de acest gen in literatura juridica de specialitate, propunandu-si a pune bazele unei teorii a mecanismului prejudicial, frecvent identificata in literatura straina.

Luand in considerare accentele deopotriva analitice si practice ale studiului, lucrarea se adreseaza atat teoreticienilor dreptului, cat si practicienilor.


Autor: Ioana Varga
ISBN: 9786066738989
Editura: Universul Juridic
Anul publicării: 2020
Pagini: 420
Categoria: Drept Civil

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.