Chemarea monstrului – Patrick Ness

0
(0)

Chemarea monstrului - Patrick Ness

Galaxy National Book Award 2011
Carnegie Medal 2012
Greenaway Medal 2012
„O capodopera.“ – Publishers Weekly
Acum intr-o ecranizare de exceptie
Dupa o idee originala de Siobhan Dowd

De la autorul trilogiei Pe taramul haosului
In fiecare noapte, de cand mama lui s-a imbolnavit si tratamentele pe care le urmeaza nu par sa aiba efect, Connor e bantuit de acelasi cosmar.
Dar in noaptea aceasta e altfel. In noaptea aceasta, cand se trezeste, vede ca are un vizitator la fereastra. O forta a naturii primitiva, straveche. Si care vrea de la Connor cel mai periculos lucru dintre toate: adevarul.
Chemarea monstrului, roman dublu castigator al Carnegie Medal (pentru fictiune si ilustratii), spune o poveste ravasitoare despre suferinta, vindecare si, mai presus de toate, despre curajul necesar pentru a supravietui.
“Chemarea monstrului este un dar oferit de un povestitor desavarsit si totodata un obiect de arta.” – The New York Times
“Un roman zguduitor despre pierdere, speranta si puterea de a ti lua adio de la cineva.” – The Guardian
“O poveste care te bantuie si te induioseaza. Dar in acelasi timp plina de compasiune si frumusete.” – The Telegraph
Patrick Ness s-a nascut si a crescut in Statele Unite. A studiat literatura engleza la University of South California. Din 1999, locuieste la Londra.
A publicat noua carti: doua romane pentru adulti, un volum de povestiri si sase romane pentru adolescenti. Celebra sa trilogie, Pe taramul haosului, s-a bucurat de vanzari record.

Cartile sale au fost recompensate cu nenumarate premii, printre care Carnegie Medal, Guardian Children’s Fiction Prize, Booktrust Teenage Prize si Costa Children’s Book Award.
Chemarea monstrului a fost ecranizat, cu Liam Neeson, Sigourney Weaver si Felicity Jones in rolurile principale (scenariul fiind semnat de Patrick Ness).
La Editura Trei au aparut toate volumele trilogiei Pe taramul haosului: Vocea pumnalului, Monstrii din oameni si Pe viata si pe moarte.
Siobhan Dowd (1960–2007) a fost autoarea a patru carti multipremiate, doua dintre ele fiind publicate postum. In 2009, a fost prima scriitoare care a primit postum Carnegie Medal.


Autor: Patrick Ness
ISBN: 9786064005786
Editura: Trei
Anul publicării: 2019
Pagini: 224
Categoria: Beletristica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.