Cei sapte papa-lapte – Mary Ann Hoberman

Cei sapte papa-lapte - Mary Ann Hoberman

Cei sapte papa-lapte – Mary Ann Hoberman 

Cand e vorba de mancare, fiecare dintre cei sapte copiii ai familiei Peters are felul sau preferat. Peter vrea doar lapte, nici prea cald, nici prea rece – doar el stie cum. Lucy vrea numai limonada de casa – doar se face foarte usor, nu? Pentru Jack, doar piureul de mere e bun, iar sa curete cateva kilograme zilnic chiar nu e mare lucru pentru domnul Peters. Gemenele prefera ouale – una le vrea fierte, cealalta prajite – iar daca doamna Peters le incurca, au ele grija sa-i dea de inteles cum e corect. Lui Jack, grisul cu lapte i se pare nemaipomenit – poti sa-l imparti si cu pisica. Iar pentru Mary Lou, painea facuta in casa – zi de zi – e tot ce poate fi mai bun.

Nu-i de mirare ca doamna Peters, desi e ajutata din plin de domnul Peters, ajunge intr-o zi la capatul rabdarii. Din fericire, e chiar in ajunul zilei ei de nastere, asa ca toti copiii ii pregatesc un cadou care se va dovedi o surpriza salvatoare pentru toata familia.

Amintind de povestile populare in care, pornind de la aspecte comune ale vietii, umorul si absurdul se impletesc pana la crearea in mod intentionat a unor situatii exagerate, neverosimile, „Cei sapte papa-lapte” ne vorbeste despre viata de familie asa cum este in realitate. Cu copii frumosi si buni, dar uneori capriciosi si neintelegatori, si cu parinti care fac tot ce pot de dimineata pana seara, dar uneori ajung la limita. Nici copiii, nici parintii nu trebuie sa fie perfecti, ne spune aceasta carte in versuri calde si ritmate – trebuie sa ne acceptam unii pe altii, cu iubire si intelegere, asa cum suntem.

Ilustratii de Marla Frazee


Autor: Mary Ann Hoberman
ISBN: 9786068544847
Editura: Cartea Copiilor
Anul publicării: 2018
Pagini: 40
Categoria: Beletristica