Ce e dificil la lucrurile dificile – Ben Horowitz

0
(0)

Ce e dificil la lucrurile dificile - Ben Horowitz

Multe persoane vorbesc despre cat de minunat este sa incepi o afacere, insa Ben Horowitz este brutal de onest despre cat de greu este sa conduci una.
In Ce e dificil la lucrurile dificile, Ben Horowitz, co-fondator al Andreessen Horowitz si unul dintre cei mai respectati si experimentati antreprenori din Silicon Valley, se inspira din propria poveste a infiintarii, conducerii, vanzarii, cumpararii, managerierii si investirii in companii de tehnologie, pentru a oferi sfaturi esentiale si consideratii practice in vederea abordarii celor mai dificile probleme pe care scolile de afaceri le omit.
Blogul sau a strans o baza fidela de cititori de ordinul milioanelor, care au ajuns sa se bazeze pe sfaturile sale in privinta conducerii propriilor afaceri. Fan dintotdeauna al muzicii rap, Horowitz isi accentueaza lectiile de afaceri cu versuri din cantecele sale favorite si vorbeste pe sleau despre tot: de la concedierea prietenilor pana la atragerea de personal al concurentei, de la cultivarea si pastrarea unei mentalitati de CEO pana la identificarea momentului oportun de a-ti vinde compania.

Horowitz analizeaza probleme fara solutii la indemana, de care s-a lovit el insusi, inclusiv: retrogradarea (sau concedierea) unui prieten loial; daca ar trebui sa introduci in compania ta sistemul de titluri si promovari si cum sa le gestionezi; daca este in regula sa angajezi oameni din compania prietenului tau; cum sa-ti gestionezi propria psihologie, in timp ce intreaga companie se bazeaza pe tine; situatiile cand oamenii inteligenti fac angajati slabi; de ce Andreessen Horowitz prefera sa fii un CEO fondator si cum sa devii unul; sau daca ar trebui sa-ti vinzi compania si cum sa o faci.
Plina de umorul specific lui Horowitz si de analize directe, inspirandu-se din experientele sale personale, deseori umile, cartea titlul nostru este un instrument nepretuit atat pentru antreprenorii veterani, cat si pentru cei care aspira la propriile lor afaceri noi.
Ben Horowitz este co-fondatorul si partenerul general al Andreessen Horowitz, un fond de investitii in capital de risc cu sediul in Silicon Valley, care finanteaza antreprenori care construiesc urmatoarea generatie de companii de tehnologie de top. Investitiile firmei sale includ Airbnb, GitHub, Facebook, Pinterest si Twitter. Inainte, a fost co-fondator si CEO al Opsware, fosta Loudcloud, care a fost achizitionata de Hewlett-Packard in 2007, pentru 1. 6 miliarde $. Horowitz tine un blog, citit de aproximativ zece milioane de oameni, in care isi povesteste experientele si isi expune invatamintele de pe urma carierei sale, incepand cu vremea cand studia informatica, iar apoi ca programator de software, co-fondator, CEO si investitor. A mai publicat in Wall Street Journal, The New York Times, The New Yorker, Fortune, The Economist si Bloomberg Businessweek, printre altele. Horowitz locuieste in zona Golfului San Francisco impreuna cu sotia sa, Felicia.


Autor: Ben Horowitz
ISBN: 9786068642178
Editura: Vellant
Anul publicării: 2015
Pagini: 312
Categoria: Proza, eseistica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.