Calauza ratacitilor. Colectia savoir-vivre – Jean D’Ormesson

0
(0)

Calauza ratacitilor. Colectia savoir-vivre - Jean D'Ormesson

S U N T   A I C I.   E X I S T.   S U N T E T I   A I C I.   E X I S T A T I. 
S U N T E M   A I C I.   E X I S T A M.   
C E   M A I   I N C O A C E   S I – N C O L O!
E   D E   M I R A R E.
 E stupefiant. Dar asa stau lucrurile. Participam cu totii, fara sa fi solicitat, la o evidenta fragila, luminoasa si confuza, la care tinem mai mult decat la orice, desi deseori o vorbim de rau: viata.
 Ce fac aici? – iata intrebarea la care se straduieste sa raspunda acest manual de buzunar, care n-are alta ambitie decat aceea de a descrie cu indrazneala, cu naivitate si plin de vioiciune lumea incredibila in care am fost aruncati fara voia noastra, dar si sa livreze, pe cat e posibil, cateva scurte recomandari despre felul in care ne-am putea bucura de ea. Si despre cum ea ne-ar putea oferi un strop de demnitate.
 Numerele – ca orice altceva – capata sens doar odata cu oamenii, pentru ei si gratie lor. Pamantul este minuscul, insa oamenii sunt puternici. Numerele le ingaduie sa exploreze si sa inteleaga lumea. Nu exista o formula a Universului, dar daca ar exista, ar fi una matematica. 
Numerele nu folosesc doar la calculat. Intrucat exprima cantitati, ele ne ingaduie sa distingem sau sa punem laolalta. Sunt soclul, cimentul si poate chiar sensul tuturor lucrurilor – si al Intregului… Iata motivul pentru care minti luminate au ajuns sa sustina ca numerele sunt anterioare gandirii omenesti si chiar Creatiei: Dum Deus calculat fit mundus.
 Nu e exclus ca lumea sa fie absurda, ca intreg raul si tot binele, ca toate suferintele si toate bucuriile, orice frumusete si intreaga iubire sa dispara in neant si sa fie date uitarii, iar viata – care ne e asa draga – sa fie lipsita de sens.


Autor: Jean D’Ormesson
ISBN: 9786068564746
Editura: BAROQUE BOOKS AND ARTS
Anul publicării: 2017
Pagini: 104Format: 135 x 210 mm
Categoria: Beletristica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.