Bugetul si contabilitatea comunitatlor locale, intre starea actuala si posibilitatile de modernizare – Marcel Ioan Bolos

Bugetul si contabilitatea comunitatlor locale, intre starea actuala si posibilitatile de modernizare - Marcel Ioan Bolos

carte distinsa cu premiul AGER pentru Debut Editorial (2007)

Pentru a satisface nevoile de raportare ale contribuabililor interesati in cunoasterea modului de constituire si de utilizare a resurselor, ale creditorilor financiari si ale altor participanti la sistemul de guvernare, comunitatile locale au apelat, indeobste, la doua instrumente: bugetul si contabilitatea. Aceste instrumente induc, la randul lor, o serie de provocari: avantajele, limitele si modalitatile de implicare a bugetului in gestiunea organizatiilor publice; in ce masura contabilitatea de angajamente este superioara contabilitatii de casa, in sectorul public? In ce masura apelul la standardele IPSAS contribuie la valente superioare in contabilitatea publica?
In fond, reforma contabila in acest sector trebuie precedata de o reforma manageriala a organizatiilor implicate, in cadrul careia reforma gestiunii financiare trebuie sa se constituie intr-o piesa centrala.
Lucrarea colegului meu Marcel Ioan Bolos, cu care impart satisfactiile si deceptiile in procesul de implicare in realizarea unor laturi ale reformei contabile dupa 1990, si prin care suportam riscurile rolului de locomotiva in operatiile de defrisari, se inscrie in randul realizarilor-premiera in mediul publicistic romanesc. Pentru noutate, indrazneala, profunzimea investigatiei si simt al echilibrului, ii adresez felicitari si buna continuare!
Prof. univ. dr. Niculae Feleaga


Autor: Marcel Ioan Bolos
ISBN: 9789737092557
Editura: Editura Economica
Anul publicării: 2006
Pagini: 772
Categoria: Administratie publica