BACALAUREAT 2018. Limba si literatura romana. Filiera teoretica, profil real. Filiera tehnlogica. Filiera vocationala. 110 teste dupa modelul M. E. N. (30 de variante pentru proba orala si 80 de variante pentru proba scrisa) – Ed. Paralela 45

BACALAUREAT 2018. Limba si literatura romana. Filiera teoretica, profil real. Filiera tehnlogica. Filiera vocationala. 110 teste dupa modelul M. E. N. (30 de variante pentru proba orala si 80 de variante pentru proba scrisa) - Ed. Paralela 45

BACALAUREAT 2018. Limba si literatura romana. Filiera teoretica, profil real. Filiera tehnlogica. Filiera vocationala. 110 teste dupa modelul M. E. N. (30 de variante pentru proba orala si 80 de variante pentru proba scrisa)

Proba scrisă a examenului de bacalaureat la limba şi literatura română din acest an se va desfăşura într-o formulă diferită în unele privinţe de aceea a ultimilor ani. Lucrarea de faţă vine în sprijinul elevilor prin sinteze ale materiei din programa de bacalaureat, prin modele de eseuri şi prin teste concepute în acord cu noutăţile anunţate de M. E. N. În plus, prima parte oferă sinteze ale informaţiei necesare în cazul probei orale şi, de asemenea, 30 de teste cu câteva sugestii de rezolvare.

Sintezele sunt realizate într-un limbaj accesibil şi conţin, de fiecare dată, exemplificări şi explicaţii pentru noţiunile fundamentale. De altfel, am încercat să oferim în primul rând ceea ce este esenţial în legătură cu un scriitor, cu un text sau cu un curent literar, evitând informaţia nerelevantă. Suntem convinşi că se va învăţa mai uşor dacă sintezele şi eseurile sunt concise şi clare, respectând însă acurateţea unei receptări specializate.

Ultima parte a cărţii include 80 de teste pentru proba scrisă, prilej de a exersa comunicarea pe diverse teme: literare, culturale şi sociale. În plus, sunt oferite sugestii de rezolvare pentru 28 dintre testele elaborate.


Autor: Dorica BOLTASU-NICOLAE; Dragos Silviu PADURARU; Dumitrita STOICA
ISBN: 9789734726196
Editura: Paralela 45
Anul publicării: 2017
Pagini: 336
Categoria: Promotie Bacalaureat 2021