Avizul nr. 18/2015 al consiliului consultativ al judecatorilor europeni (CCJE) – Rodica Aida Popa

Avizul nr. 18/2015 al consiliului consultativ al judecatorilor europeni (CCJE) - Rodica Aida Popa

Avizul nr. 18 al Consiliului Consultativ al Judecatorilor Europeni a constituit obiectul mesei rotunde din data de 10 iunie 2016‚ „Dialogul autoritatii judecatoresti din Romania cu celelalte autoritati ale statului in consolidarea statului de drept. Realitati si perspective”, care a avut loc la Facultatea de Drept, din cadrul Universitatii din Bucuresti, organizata de catre reprezentantul Romaniei la Consiliul Consultativ al Judecatorilor Europeni din cadrul Consiliului Europei in parteneriat cu Societatea de Stiinte Juridice, cu Editura Universul Juridic si Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti.
La aceasta importanta dezbatere au fost invitati profesori si practicieni ai dreptului care in interventiile lor au adus o dimensiune concreta asupra realitatii statului de drept din Romania, model al unei democratii moderne.
Volumul cuprinde prin ideile sale realitatea actuala asupra statului de drept si echilibrului autoritatilor judecatoresti, legislativa si executiva in modelul actual de democratie, dar care prefigureaza prin propunerile formulate o schimbare de paradigma, ceea ce asigura incredere si cooperare, pe calea dialogului continuu intre acestea, asa incat serviciul public al fiecareia dintre ele sa conduca la asigurarea interesului superior al cetateanului roman, parte a familiei europene.


Autor: Rodica Aida Popa
ISBN: 9786066738699
Editura: Universul Juridic
Anul publicării: 2016
Pagini: 288
Categoria: Carti drept