Audiobook. Cele sapte legi spirituale ale succesului – Deepak Chopra

0
(0)

Audiobook. Cele sapte legi spirituale ale succesului - Deepak Chopra

Acest audiobook s-ar putea numi si„Cele sapte legi ale vietii”, deoarece se regasesc aceleasi principii pe care natura le foloseste ca sa creeze tot ceea ce face parte din existenta materiala– tot ceea ce poate fi vazut, auzit, mirosit, gustat sau atins.

Succesul in viata poate fi definit ca expansiunea continua a fericirii si realizarea progresiva a unor obiective vrednice. Succesul este abilitatea de a va implini dorintele cu o naturalete lipsita de efort. Aspectele succesului sunt numeroase, avutia reprezentand doar o componenta. Conform acestui audiobook al lui Deepak Chopra, succesul este o calatorie, nu o destinatie. Abundenta materiala, se intampla sa fie unul dintre acele lucruri care fac calatoria mai placuta.

„Vreau sa cunosc gandurile lui Dumnezeu…restul sunt detalii.” (Albert Einstein)

In acest audiobook, autorul defineste conceptul de„lege” ca fiind procesul prin care ceea ce este nemanifestat devine manifestat; este procesul prin care observatorul devine observat; procesul prin care privitorul devine privelistea; visatorul manifesta visul.

Cele sapte legi spirituale sunt:

Legea potentialitatii pure;
Legea daruirii si primirii;
Legea karmei;
Legea efortului minim;
Legea intentiei si dorintei;
Legea detasarii;
Legea dharmei.

Toate procesele creatiei sunt procese prin care Sinele sau divinitatea se exprima pe Sine. Constiinta in miscare se exprima ca obiecte ale universului in dansul etern al vietii.

„Legea potentialitatii pure” se bazeaza pe faptul ca oamenii sunt, in starea lor esentiala, constiinta pura. Constiinta pura este potentialitate pura. Este esenta spirituala a omului.„Raportarea la sine” inseamna ca punctul de referinta intern este propriul spirit, si nu obiectele experientei.

Pentru a va bucura de beneficiile campului potentialitatii pure si pentru a profita la maximum de creativitatea care este inerenta constiintei pure, trebuie sa aveti acces la aceasta. Una din caile de accesare a campului este prin practicarea zilnica a tacerii, a meditatiei si a abtinerii de la judecati.

O alta„lege”, conform acestui audiobook, este numita„Legea daruirii si primirii”. Universul opereaza prin schimb dinamic. Nimic nu este static. Fluxul vietii nu este altceva decat interactiunea armonioasa a tuturor elementelor si fortelor care structureaza campul existentei.

Orice relatie este una de daruire si de primire. Daruirea genereaza primire, iar primirea genereaza daruire. A primi este acelasi lucru cu a darui, deoarece a darui si a primi sunt aspecte diferite ale fluxului de energie din univers.

Cele mai puternice forme de daruire sunt non-materiale. Darurile grijii, atentiei, afectiunii, aprecierii si dragostei sunt cateva dintre cele mai pretioase daruri pe care le puteti face si nu va costa nimic.

„Karma este asertiunea eterna a libertatii umane…Gandurile noastre, cuvintele noastre si faptele sunt firile plasei pe care o aruncam in jurul nostru.” (Swami Vivekananda)

„Karma” reprezinta atat actiune cat si consecinta acelei actiuni. Este simultan cauza si efect, deoarece fiecare actiune genereaza o forta de energie ce revine la emitator in acelasi mod.

In acest audiobook, Deepak Chopra spune ca atunci cand faceti o alegere, va puteti intreba doua lucruri:„Care sunt sunt consecintele alegerii pe care o fac?” si„Aceasta alegere pe care o fac acum imi va aduce fericire mie si celor din jurul meu?”.

Inima este intuitiva, holistica, contextuala, relationala. Nu siropoasa si sentimentala. Autorul acestui audiobook, spune:„Poti folosi pentru a crea bani si afluenta si a atrage la tine, oricand vrei, fluxul tuturor lucrurilor bune. Dar mai intai, trebuie sa devii constient de faptul ca viitorul tau este generat de alegerile pe care le faci in fiecare moment al vietii tale. Daca faci asta in mod regulat, atunci te folosesti la maximum de. Cu cat iti aduci alegerile la nivelul constiintei tale, cu atat mai mult vei face alegeri care sunt spontan potrivite – atat pentru tine, cat si pentru ei din jurul tau.”

„Legea efortului minim” se bazeaza pe faptul ca inteligenta naturii functioneaza cu o naturalete lipsita de efort si cu o lipsa de griji neincatusata. Este non-lineara, intuitiva, holistica si hranitoare. Cand sunteti in armonie cu natura, cand sunteti ancorati in cunoasterea adevaratului vostru Sine, va puteti folosi de„Legea efortului minim”.

„La inceput era dorinta, care era intaia samanta a mintii; inteleptii, meditand in inimile lor, au descoperit prin chibzuinta legatura existentului cu non-existentul.” (Imnul Creatiei, Rig Veda)

„Legea intentiei si dorintei” se bazeaza pe faptul ca energia si informatia exista pretutindeni in natura. La nivelul campului cuantic, nu se gaseste nimic altceva decat energie si informatie.

Conform„legilor” din acest audiobook, corpul vostru nu este separat de corpul universului, deoarece la niveluri mecanice cuantice, nu exista hotare bine definite. Sunteti asemenea unei pendulari, unui val, unei fluctuatii, convolutii, unui vartej, unei tulburari localizate din campul cuantic mai vast.

„Ca doua pasari aurii cocotate in acelasi copac, prieteni intimi, egoul si Sinele salasluiesc in acelasi trup. Cel dintai mananca fructele dulci si acre ale copacului vietii, in vreme ce al doilea priveste cu detasare.” (Upanisada Mundaka)

„Legea detasarii” spune ca pentru a obtine orice lucru din universul fizic, trebuie sa va desprindeti de atasamentul fata de el. Asta nu inseamna renuntarea la intentia de a va crea dorinta, ci doar renuntarea la atasamentul fata de rezultat.

In aceasta carte audio veti descoperi ca a cauta siguranta este un lucru efemer. Chiar si atasamentul fata de bani este un semn de nesiguranta. Puteti spune„Cand voi avea X milioane, atunci voi fi in siguranta. Atunci voi fi independent financiar si ma voi pensiona. Atunci voi face toate lucrurile pe care vreau cu adevarat sa le fac”. Dar acest lucru, spune autorul, nu se intampla niciodata.

„Cand muncesti, esti un fluier prin a carei inima soaptele orelor se transforma in muzica…Si ce inseamna sa muncesti cu dragoste? Inseamna sa tesi panza cu fire scoase din inima ta, ca si cum iubirea ta are sa poarte acea panza…” (Khalil Gibran, Profetul)

„Legea dharmei” spune ca omul s-a manifestat in forma fizica pentru a implini un scop. Campul potentialitatii pure este divinitatea in esenta ei, iar divinul ia forma umana pentru a implini un scop.

„Legea dharmei” are trei componente. Prima spune ca fiecare se afla aici pentru a-si descoperi adevaratul Sine, pentru a descoperi pe cont propriu sa Sinele este spiritual. A doua componenta reprezinta exprimarea talentelor unice.„Legea dharmei” spune ca fiecare fiinta umana are un talent unic. Cea de-a treia componenta este serviciul adus umanitatii– a va servi semenii si a va pune intrebarea„Cum pot sa ajut? Cum pot sa-i ajut pe toti cei cu care intru in contact?”. Cand combinati abilitatea de a va exprima talentul unic cu serviciul adus umanitatii, atunci va folositi din plin de„Legea dharmei”.

Cele sapte legi spirituale ale succesului prezentate in acest audiobook, sunt principii puternice care va vor permite sa deveniti stapani asupra propriei persoane. Concentrandu-va atentia asupra acestor„legi” si practicati pasii subliniati in aceasta carte audio, veti observa ca puteti manifesta orice doriti– toata afluenta, banii si succesul pe care vi le doriti.


Autor: Deepak Chopra
ISBN: 9786068739434
Editura: Act si Politon
Anul publicării: 2016
Pagini: CD
Categoria: Sfaturi Practice

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.