Arta de a muri. Viata in lumina eternitatii – Rob Moll

0
(0)

Arta de a muri. Viata in lumina eternitatii - Rob Moll

Desi cei mai multi ne traim vietile de parca nu ar exista, moartea va veni la fiecare dintre noi. Astazi oamenii traiesc pana la varste mai inaintate iar inevitabila moarte este tot mai ascunsa de ochiul public, undeva in spatele usilor spitalului. Poate, tocmai de aceea nu mai stim ce inseamna o moarte buna.

Rob Moll redescopera practica, adanc inradacinata in crestinism, a unei astfel de morti. De secole crestinii s-au pregatit pentru „moartea buna” cu ritualuri si discipline spirituale, care au modelat atat actiunile celor in viata cat si pe ale celor aflati pe moarte.

In cartea de fata, bine documentata si scrisa cu o sensibilitate pastorala, Moll ne da sansa sa aruncam o privire onesta asupra mortii si a problemelor legate de ea. Prin reportajele si interviurile cu persoane implicate (angajati din aziluri, medici, asistente, specialisti in bioetica, membrii ai familiilor cu muribunzi si cei ce au oferit sprijin spiritual), autorul ne ajuta sa privim moartea ancorati in vesnicie si ofera calauzire atat celor care ingrijesc de muribunzi cat si celor aflati in doliu.

Aceasta carte este un insotitor bland pentru cei ce sunt mai aproape de confruntarea cu moartea, fie a lor insisi, fie a celor dragi. Pentru ca moartea nu inseamna sfarsitul, crestinii pot fi increzatori. Pana la urma, pregatirea noastra pentru inevitabila moarte ne va ajuta sa traim cu adevarat. 


Autor: Rob Moll
ISBN: 9786068987194
Editura: Gramma
Anul publicării: 2019
Pagini: 202
Categoria: Beletristica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.