Albumul rusesc. Povestea unei familii aristocratice – Michael Ignatieff

0
(0)

Albumul rusesc. Povestea unei familii aristocratice - Michael Ignatieff

Michael Ignatieff ne poarta inapoi in timp de-a lungul a cinci generatii ale unei familii ruse, pina in 1815. Dupa ce a citit jurnale ale rudelor sale, a privit indelung fotografii dintr-un vechi album si a ascultat povesti transmise din tata in fiu, el ajunge sa descifreze semnificatia pe care o au amintirile si istoriile familiei sale de emigranti rusi cu singe albastru. Oprindu-se mai ales asupra povestii bunicilor lui, contele Pavel Ignatiev si printesa Natasa Mescerskaia, autorul reconstituie pas cu pas viata lor, intr-o calatorie care porneste de la stralucitoarea curte a tarului Aleksandr al III-lea si trece prin tavalugul revolutiei, al razboiului civil si al exilului. Albumul rusesc a fost distins cu Heinemann Prize al British Royal Society of Literature in 1988 si a fost tradus in numeroase limbi.
„O poveste fascinanta, scrisa de un autor talentat, care da la o parte cortina ce acopera trecutul, dezvaluindu-ni-l plin de viata si de culoare.” (The New York Times Book Review)
Traducere de Ioana Aneci
Michael Ignatieff s-a nascut la Toronto in 1947. Fost profesor de istorie la University of British Columbia si cercetator la King’s College, Cambridge, este un scriitor si un crainic foarte apreciat si locuieste in Londra. A scris biografii, romane si studii istorice, dintre care mentionam: The Needs of Strangers (1984), Scar Tissue (1993), Blood and Belonging: Journeys into the New Nationalism (1994), The Warrior’s Honor: Ethnic War and the Modern Conscience (1997), Isaiah Berlin: A Life (1998), Virtual War: Kosovo and Beyond (2000), Human Rights as Politics and Idolatry (2001), True Patriot Love (2009), Fire and Ashes: Success and Failure in Politics (2013). Biografia familiei lui, Albumul rusesc, a fost distinsa cu The Governor General’s Award (1987), iar Blood and Belonging: Journeys into the New Nationalism a obtinut Gordon Montador Award pentru cea mai buna carte canadiana de studii sociale si Lionel Gelber Prize pentru cea mai buna carte din domeniul relatiilor internationale.


Autor: Michael Ignatieff
ISBN: 9789734645879
Editura: Polirom
Anul publicării: 2014
Pagini: 288Format: 106×180 mm.
Categoria: Beletristica

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.