ABC-ul psihopatului de succes – Kevin Dutton

0
(0)

ABC-ul psihopatului de succes - Kevin Dutton

Libraria Delfin te asteapta cu cele mai bune carti de dezvoltare personala scrise de autori recunoscuti in intreaga lume si de cercetatori care si-au dedicat intreaga cariera subiectelor pe care le abordeaza. ABC psihopatului de succes de Kevin Dutton este o carte care ofera acel ceva surprinzator. Volumul a atras interesul cititorilor inca de la primul contact sau inca din titlul iar coperta este una carte atrage atentia de la bun inceput. Sunt foarte multe persoane care au ales sa evite cartile de dezvoltare personala din teama de a gasi informatii banale, tratate de toti autorii sau de toate site-urile din domeniu si care afirma ca in acest volum au gasit o abordare diferita complet de tot ceea ce stiau. Aceste persoane se declara surprinse de faptul ca inca de la primele pagini in fata lor s-a deschis o lume complet noua. Dupa lecturarea acestei carti, cei mai multi cititori afirma ca toti ar trebui sa fim inclusi in aceasta categorie in masura variata.

Kevin Dutoon ABC psihopatului – o carte pe intelesul tuturor

Toate evenimentele prezentate au o structura logica si se bazeaza pe o analiza foarte bine explicata cititorilor si realizata la nivel cat mai intens. Un plus major al acestei carti este modul in care totul este relatat pe intelesul fiecarei persoane, fara limbajul pompos clasic psihologilor care uita ca cititorul este de cele mai multe ori o persoana din afara acestui domeniu.

Lecturand aceasta carte vei face cunostinta cu Kevin Dutton, un cercetator pasionat de domeniul sau si profesor de psihologie, alaturi de Andy Mcnab, un fost luptator din Armata Britanica, un personaj controversat care se identifica in pielea psihopatului.

ABC psihopatului Kevin Dutton – parerile cititorilor

Cartea se bazeaza pe experientele proprii ale autorului si pe situatiile limita cu care acesta s-a confruntat in decursul vietii sale si care au rolul de a releva personalitatea umana. Toate aceste actiuni si situatii sunt prezentate astfel incat sa ne ofere o imagine complet noua despre autocontrol si autocunoastere, astfel incat fiecare cititor sa aiba ocazia de a ajunge la o versiune proprie mai buna.

Structura cartii ABC psihopatului Kevin Dutton are 10 capitole care sunt pline de teste menite sa ne ajute sa evidentiem psihopatul din noi si sa facem cunostinta cu el, dar si sa intelegem in ce categorie suntem inclusi.

In ceea ce priveste dificultatea acestei carti, este considerata un volum mediu spre usor, raportat la faptul ca, in cele 403 pagini care pot fi citite intr-un singur weekend, cartea trebuie sa fie asimilata si uneori vei fi nevoit sa te intorci la anumite capitole si pasaje astfel incat sa iti acorzi timp sa analizezi si sa descoperi informatiile care iti sunt prezentate, raportandu-te la ele pentru autodescoperire si autoanaliza.

ABC psihopatului – cea mai buna abordare a autocunoasterii din perspectiva diferita

ABC psihopatului este o carte construita pe ideea ca in fiecare persoana se afla un psihopat despre care nu stim nimic. Tot ce trebuie sa facem este sa il descoperim, sa ni-l asumam si sa il intelegem cat mai bine astfel incat sa il folosim pentru a obtine succesul dorit. Cu siguranta inca de la inceput, cei mai multi cititori au tendinta de a il contrazice pe autor si de a exclude din start aceasta abordare insa pe masura ce citesc cartea, cititorii se impaca cu ideea si chiar ajung sa se imprieteneasca cu gandul ca undeva in adancul lor traieste un psihopat pe care vor incerca sa il gaseasca.

Cartea are tendinta de a spune lucrurilor pe nume. Intr-o societate in care totul pare sa fie impachetat frumos, fara niciun fundament, uitam sa ne autodescoperim si sa fim mai originali, incercand sa cream aparente placute persoanelor care ne privesc. Deoarece suntem din ce in ce mai pretiosi si mai sensibili, renuntam sa iesim din zona de confort, motiv pentru care ne asumam esecul mai repede decat abordam succesul.

Viziunea proprie despre cat de perfecti suntem, ne face sa ne temem sa incercam lucruri noi si sa ne abordam slabiciunile astfel incat incepem sa vedem doar defectele celorlalti. Cartea ofera o abordare unica a acestei viziuni, iar cei care ii inteleg mesajul reusesc sa evolueze rapid in plan psihic, ceea ce se poate vedea ulterior in toate domeniile de activitate.

Dupa ce a publicat bestseller-ul ”Intelepciunea psihopatilor”, Editura Globo ofera cititorului pasionat de expeditii prin labirinturile psihicului uman o noua carte de referinta, scrisa de acelasi autor: ”ABC-ul pshihopatului de succes”. Doctorul Kevin Dutton este cercetator la Departamentul de Psihologie Experimentala –  Universitatea Oxford. De data aceasta, isi propune sa ne convinga ca in fiecare dintre noi zace un psihopat. Totul e sa-l descoperim, sa-l acceptam, sa-l intelegem si, in ultima instanta, sa-l folosim in dobandirea succesului. Cel care consolideaza argumentele psihologului Kevin Dutton este un personaj descins parca dintr-un thriller: Andy McNab, fost luptator in SAS 22, decorat cu cele mai inalte dinstinctii militare ale Armatei Britanice.

Personalitatea omului este asemanata cu un panou de mixaj sonor, cu butoane pentru fiecare dintre trasaturile: lipsa de scrupule, lipsa fricii, impulsivitatea, increderea in sine, concentrarea, calmul in situatii dificile, empatia diminuata, intransigenta mentala, carisma, Felul in care le calibrezi si momentul in care o faci determina devenirea ta ca psihopat bun sau rau.


Autor: Kevin Dutton
ISBN: 9786069385814
Editura: Globo
Anul publicării: 2016
Pagini: 404
Categoria: Psihologie

Cât de utilă a fost această carte?

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Rata medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această carte.